torsdag 26 februari 2009

Vårblommor



Det är så härligt att det faktiskt märks att det börjar bli vår nu! Det är plusgrader och snön smälter, fåglarna kvittrar och idag skiner solen :-). Även om det är långt kvar till att det börjar blomma utomhus så kan man få en fejkvår inomhus med köpta blommor.




En av mina favoritblommor är ranunklar och de har ju säsong nu, så de får pryda mitt hem lite här och där. När de slår ut ordenlingt ser de så mjuka och fluffiga ut!



Jag har till och med satt in ett kort på vita ranunklar i en ram. Ramen var mörkt träfärgad från början, men jag målade den helt vit och sen tog jag fram sandpappret och filade bort en del färg så den skulle se lite sliten ut ;-). I ramen bredvid sitter en väldigt snygg tapet från Midbec som heter Tranquil, finns att köpa (eller beställa tapetprov) här.



En annan riktigt trevlig vårblomma är krokusen! Jag föredrar vita, och hos Plantagen kan man köpa dem för 15:-/st. Hemma hos mig står de i runda glasvaser. Egentligen tycker jag nog att de är snyggast när de är små och det bara är knoppar på dem, men de växer ju ganska fort och visst är blommorna fina också. Fast på nåt vis känns det lite "för mycket"; det är det knoppiga som ger vårkänslan, tycker jag.

måndag 23 februari 2009

Namngivningsfest

Det har varit fullt upp med förberedelser inför vår lilla sons namngivningsfest, så det har inte blivit nåt bloggande. Men nu är festen över och jag tänkte visa lite bilder på dukning och dekorationer - och på själva fikat som var supergott tack vare duktiga vänner och familjemedlemmar!


Färgtemat var orange, cerise och lite gult. Det kändes kul att ha lite starka färger med tanke på att det var ett barn vi firade och för att lysa upp lite i vintermörkret (som inte är så mörkt längre tack och lov!). Jag har börjat gilla nejlikor riktigt mycket; det är maffiga, finns i många färger och kostar inte så mycket. Det är enkelt att sätta ihop några stycken så att det ser ut som en enda jättenejlika. Bra blommor helt enkelt!

torsdag 12 februari 2009

Kärlekskort

Enkla och snygga alla hjärtans dag-kort finns också på Better homes and gardens hemsida. Det är ju faktiskt så mycket trevligare att få ett hemgjort kort som någon engagerat sig lite i! Men det är ju skönt att man inte måste vara värsta proffspysslaren med en hel verktygslåda och massa timmar fritid ;-). Det enda som känns lite trist är att många av orden och meningarna om kärlek låter så mycket bättre på engelska än svenska...




Själv funderar jag på att göra ett kort med hjälp av Wordle. Där skriver man in en text och den slumpar ut olika layouter och typsnitt. Här har jag gjort det med en vers från en av mina favoritdikter av Karin Boye (som ju är på svenska - ett väldigt vackert språk!). Man skulle ha en färgskrivare så texten kunde bli i olika röda nyanser, och sen behövs ju ett snyggt papper och kanske en hjärtstämpel eller så.

Rött och sött

Om du, liksom jag, tycker att Martha Stewart trots sin överambitiösa husmorsattityd, har en hel del bra idéer så kan jag tipsa om en liknande hemsida: Better homes and gardens. Här är några mumsiga och fina förslag på sötsaker till Alla hjärtans dag.


fredag 6 februari 2009

Vinterblått

Snön liksom strilar ner utanför mitt fönster. Det är mysigt, men lite jobbigt för jag måste ut en liten sväng och posta brev sen... En kompis fyller år och hon ska självklart få ett hemmagjort kort! Jag tyckte att det passade med vitt och ljusblått så här på vintern.

måndag 2 februari 2009

Vinterfika

Efter en barnvagnspromenad i det härliga, men kalla, vintervädret var det dags för fika med varmt te. Jag kan erkänna att jag först köpte detta te för att burken var så snygg, men jag upptäckte ganska snart att det var ett väldigt gott te i. Jag skulle vilja köpa alla soters Kusmite som finns (om jag bara hade råd!).

Jag gillar verkligen att fika och för mig kan man knappt kalla det fika om det inte ingår en bulle, kaka eller något annat smarrigt. Jag åt två hembakta chocolate chip cookies till mitt te, men de kom inte med på bilden, tyvärr.