söndag 26 april 2009

Dansk inspiration

Ville bara visa lite inspirerande bilder från ett vårfräscht danskt hem. Så snyggt med mycket vitt och så en del färgstarka klickar! Bilderna kommer från inredningstidningen Boligmagasinet.




fredag 17 april 2009

Smaskigt vegetariskt


Satt och surfade runt lite så här på fredagseftermiddagen och kom över en väldigt trevlig matblogg! Det är en amerikansk blogg som visar olika vegetariska recept, och jag måste säga att t.o.m. bönorna såg goda ut ;-)Bloggen heter Fresh 365 och det är verkligen fräscha recept, inte en massa gamla linssoppor från 70-talet, som det lätt blir när det handlar om vegetarisk mat. Vad sägs t.ex. om spahetti med soltorkade tomater, sparris och pinjenötter? Eller quesedillas med brieost och mango?

På listan över saker att göra i framtiden när jag får tid och ork: en vegetarisk kokbok full av smaskiga italienska rätter och sånt med mycket ost i!

torsdag 16 april 2009

Materialist, javisst!

Jag måste visa några nya, älskade saker (ja ibland är jag materialist och det står jag för ;-)) som dels är införskaffade på egen hand och dels "fådda" i födelsedagspresent. Två fina vita porslinssaker har jag fyndat på loppis. En vas som köptes för ynka trettio kronor (det finns en liten, liten spricka nere vid botten, därav priset) på Mormors fönster i Norrtälje , och en skål/ljuslykta som jag köpte på en väldigt mysig butik i Kalmar, Erik och Alexander, för åttio kronor. Lustigt nog finns det en butik i Kalmar som också heter Mormors fönster!



Här är födelsedagspresenten som är så otroligt fin och användbar. Mitt gamla nyckelband höll på att gå sönder så jag behövde verkligen ett nytt. Jag fick syn på det här i skyltfönstret hos Svenskt tenn i Stockholm, men hann inte gå in och köpa det den gången. Men svärföräldrarna fixade det åt mig - tack! Det här är ett typexempel på hur man kan förena bruksföremål med snygg design. Tyget är designat av Estrid Ericson och finns att köpa på metervara och uppsytt i andra produkter, i olika färger.

onsdag 15 april 2009

Påskmums

Påsklovet är slut, vilket självklart är trist, men vi har haft det väldigt bra så jag är glad! Vi var i Kalmar en sväng och njöt av fint väder och god mat. Speciellt en brunch på restaurang Byttan lever kvar i minnet. Brunch är min nya favoritmåltid! Den på Byttan får högt betyg; det fanns ett bra utbud utan att det blev storköksslafsigt. Jag gillade speciellt att de hade mumsiga scones och frasiga croissanter med goda marmelader till (men så är jag en kolhydratsjunkie också ;-)). Amerikanska pannkakor, brieost och en chokladkaka med cocostäcke var några andra favoriter som jag åt alldeles för mycket av. Å, vad mycket gott onyttigt det fanns! Jag ska nog återkomma senare med en brunchguide, där jag beskriver och sätter betyg på lite olika bruncher jag har besökt.


Det var ju påsk och då får/ger man påskägg. Lilla N som är för liten för godis fick i stället strumpor i sitt påskägg. Vi vuxna fick tyvärr lite för mycket godis i våra ägg (som egentligen mest var en skål). Eller, nej, så skriver jag nog bara för att alla sa att det var för mycket godis, ni vet "å, man borde sluta äta godis nu" eller "ta bort skålen, jag äter fastän jag inte är sugen". Men enligt min mening kan det aldrig bli för mycket godis ;-)



Min svägerska passade på att fylla år på påskafton och hon fick såklart ett hemgjort kort!

tisdag 7 april 2009

Äggpyssel

Ja, det är ju snart påsk och då hör liksom ägg till bilden. Jag är inte så förtjust i ägg så där rakt upp och ner, men äggröra är mumsigt! Fast det är fint med ägg och man kan pyssla rätt mycket och rätt enkelt med dem. Jag har tagit ett vanligt ägg (orkade inte koka det innan jag skulle pyssla så det gällde att inte vara för hårdhänt) och knytit olika band runt.


Jag hittade fina färgade äggBetter homes and gardens hemsida. Där finns också instruktioner på hur man gör!


söndag 5 april 2009

Fyllt år!


Jag har blivit ett helt år äldre och det känns faktiskt bara bra! Någon större åldersnoja har jag faktiskt aldrig haft... Jag uppvaktades med en smarrig frukost, bestående av bl.a. färskpressad juice, delikatessyoughurt med smak av smultron och jordgubb, och wienerbröd! Min man vet att jag har en stor "söttand" :-). Jag fick också fina blommor, och idag var tulpanerna helt underbara i solskenet! De söta rosaspräckliga ranunklarna fick jag av fina M. Hon vet precis vad som passar hos oss.



Äntligen fick jag också den snygga frostade Kivi-ljuslyktorna av pappa och svärföräldrarna - tack! De kommer trivas otroligt bra tillsammans med de jag redan har som är i klarglas.

torsdag 2 april 2009

Påskpynt

Vågade inte riktigt göra något inlägg igår i fall alla skulle tro att det bara var ett aprilskämt ;-) Fast det känns som att skämtandet har avtagit lite med åren... När man var liten var det ju extremt kul att ställa om klockan i klassrummet och göra annat bus!

Jag ville bara visa att våren och påsken nu är på väg in hemma hos oss. Det var ju fantastiskt skönt ute igår och jag lyxade rejält med en lång barnvagnspromenad och en glass i solen på en parkbänk! När jag kom hem gick jag upp på vinden och tog fram lite påskpynt (med betoning på lite).