tisdag 23 februari 2010

Våriga dekorationer

Igår var jag hobbyflorist och pysslade ihop två vårdekorationer. Jag blir så glad när jag får skapa med blommor! Det blev en dekoration med snittblommor till kära svärmor som är barnvakt idag, och en plantering med krokus och pärlhyacinter till värdinnan för middagen som vi är bjudna på ikväll.

Solen fick vara med på den här bilden! Dekorationen innehåller vit germini och krysantemum, kuddmossa, vide, eukalyptusblad och kvistar från lärkträd.




Lite mörkare bild och lite enklare komposition, men när blommorna slår ut tror jag den blir maffig!

torsdag 18 februari 2010

Grön middag

Det var ett tag sen jag bloggade om mat, men nu ikväll så råkade en god (och snygg) middag sammanfalla med att kameran stod på köksbordet så det blev ett litet kort på den gröna risotton. Basen är en vanlig risotto och sen blev det lite "man tager vad man haver" vilket idag resulterade i: riven zucchini, hackad basilika, torkad oregano och frysta ärtor som fick puttra en kort stund i risotton. Det hela serverades med lite ruccola på toppen - mums!

Ros-make over

Alla hjärtans dags-rosorna har stått och varit romantiska på matbordet i ett par dagar, men sen blev en del av dem trötta och började nicka. Det är liksom nackdelen med rosor och jag har inget pyssligt husmodersknep för att få dem att räta på sig igen. Men jag har ett annat knep för att njuta av dem lite längre: jag klipper av själva blommorna och lägger i en stor skål med vatten!


Trötta rosor...



Lite piggare rosor!


söndag 14 februari 2010

En oplanerad orkidé

Några röda rosor fick jag tyvärr inte idag så då kan jag, lite besviket, konstatera att min man inte läser min blogg. Eller läser den men försent. Eller läser den men ger blanka sjutsingen i vad jag skriver. Rosorna som dök upp lagom till frukosten var rosa och jag blev precis lika glad! (nästan, för det är ju ändå liksom lite mer riktigt med röda...)

Igår var jag till det härligt stora blåa möbelvaruhuset i ett litet, men väl så nödvändigt ärende: köpa värmeljus. Det blev visst en orkidé också. Och nya vattenglas. Och ett rackarns snyggt tyg som jag inte har något givet användningsområde för ännu, men det kommer, jag lovar. Det blir ju lätt sådär när man åker dit. Jag vet det och de vet det garanterat. Men jag känner mig inte lurad, snarare väldigt nöjd med den ståtliga och billiga orkidén.


Den pryder vår byrå i sovrummet tillsammans med två loppisfynd och en silvrig vas/ljusstake från en liten affär i Köpenhamn. På väggen hänger en tavla klädd med en bit tapet. Mycket bra idé om man inte har råd att tapetsera en hel vägg (okej fondvägg är 2004, men jag bryr mig inte alltid om sånt) eller ett helt rum. Eller om man är velig eller feg.

Kärlek+bröllop=sant

En dag som går i kärlekens tecken får mig osökt att tänka på bröllop. Eftersom många gifter sig på sommaren är det också nu som det börjar dyka upp nya bröllopstidningar och bröllopsmässor; det är hög tid att börja planera! Planeringsfreak som jag är så började jag planera mitt eget bröllop så där två år i förväg, men det är jag det...

Tänkte tipsa om några bra sidor på nätet som handlar om bröllop och där det finns MYCKET inspiration att hämta!







Kolla också in The brides café.

lördag 13 februari 2010

Annorlunda kärleksblommor

Just det, om någon har glömt så är det ju alla hjärtans dag i morgon! Jag har en liten present i garderoben till S, som måste slås in och jag hoppas att han fattar att jättemånga, jätteröda rosor är precis vad hans fru förtjänar ;-)

Vill man göra något annorlunda med blommor till sin älskling så är det här två bra tips från Martha Stewart:



Dukning dagen efter

Igår hade vi lite folk här på öl och nachos = fredagsmys! Självklart var dukningen hyfsat genomtänkt men mitt i all guacamolegörande så glömde jag bort att ta kort på det dukade bordet. Och när gästerna hade gått var det ingen idé att fotografera, för det var, vad ska jag säga, lite rörigare än innan de kom. Gästerna inkluderade bl.a två små barn och så lille F på det så ni kan kanske föreställa er...

Men jag fotade det som liksom var kvar av dekorationerna i dag i alla fall. Dukningen gick i vitt (så klart) och klatschigt rosa!



Vaserna är helt enkelt konservburkar, noggrant urdiskade och avklädda pappret som brukar sitta runt om. Här har jag virat lite snöre runt dem och det går ju att variera i alla oändlighet och matcha med blommorna! Marimekkos servetter är bara så fina - jag skulle vilja ha alla sorter!

söndag 7 februari 2010

Billigare tyger

Jag blev otroligt sugen på att sy häromdagen! Kuddar företrädesvis och gärna till lille F. Helst vill jag frossa i snygga, dyra tyger som Estrid Erikssons tyg Elefanter från Svenskt tenn.



Men det tyget är ju just det: dyrt, 740 kr/m! (150 cm brett) Så jag har hittat två rätt bra alternativ från Stoff och stil.



Här är det elefanter fast i en annan variant, lite mer Indiska på nåt vis. Möjligen blir det lite för många elefanter...



Eller så tar man ett helt annat djur: apa. Det här är mer ett typiskt barntyg och lite lugnare än det övre.


Båda tygerna kostar 59.95 kr/m och är 110 cm breda.

torsdag 4 februari 2010

Onekligen roligt

Jag ogillar att göra inlägg utan bilder. Har insett så här på äldre dar att jag är en visuell person, som helt enkelt tycker om bilder. Mycket kunskap har fastnat i min hjärna tack vare bilder. Men idag har jag ingen bild att bjuda på, så är det bara :-( Varför måste hon göra ett inlägg då? kanske ni undrar. Jo, jag vill tipsa om en otroligt rolig blogg, som i princip inte har någonting med inredning att göra och i vanliga fall gillar jag inte såna bloggar, men den här är så rolig! Är man dessutom småbarnsförälder finns där en hel del igenkänningshumor. Onekligen heter nya favoritbloggen (i kategorin icke-inredningsblogg).