söndag 24 oktober 2010

Pysselmania

Här är före- och efterbilderna på stolen som målats om! Jag måste erkänna att jag blivit smått kär i den blåa färgen "Evald" från Beckers...



Igår syddes även två kuddfodral enligt den fantastiska "örngottsmodellen". Jag förstår inte att folk gör på något annat sätt! Jag förstår inte riktigt heller hur jag har kunna göra på annat sätt tidigare! Men det handlar helt enkelt om okunskap - jag viste inte att detta ultrasmarta sätt fanns. Kolla denna länk så får du lära dig hur man gör. Nu är det slut på alla kluriga drgakedjor eller pillandet med att sy igen fodralen för hand!


Jag blev så ivrig att få testa fodralen med kuddar i att jag inte hann stryka dem först... Tyget har jag skickat efter från Svenskt tenn (de har en webbshop numera) och det gick snabbt och smidigt och man fick tyget i en riktigt lyxig ask. Sen kostade ju Estrid Erikssons fina elefanttyg en slant också och då kan man nästan kräva lite silkespapper och en fin vit kartong.

Ytterligare ett litet snabbpyssel hanns med idag: ett födelsedagskort.

onsdag 13 oktober 2010

Måla om

Påfågelsplanschen har hittat hem! Vet inte vad som hade hänt på bensinmacken som är vårt utlämningställe, men helt plötsligt när jag var där så var även paketet med planschen där. Lite förvirrande men allra mest glädjande!

Flera kvällar i rad har jag hängt nere i bostdasrättsföreningens hobbyrum. Det används nog inte alls särskilt flitigt, men jag gillar det skarpt! Jättebra när man ska måla om saker och vill vara lite i fred med sina penslar och målarfärgsburkar (och då menar jag i första hand i fred från 2-åringens nyfikna tassar). Först målades en loppisfyndad pinnstol vit, och sen fick en vit stol hemifrån mina föräldrar lite blå härlig färg. Den numer blåa stolen ska även få ett nytt tyg på dynan, sen ska ni få se före- och efterbilderna!

onsdag 6 oktober 2010

Borta!

Den fina påfågelsplanschen har kommit bort! Resan ända bortifrån USA gick tydligen bra, jag fick en lapp av brevbäraren att paketet var för stort för att stoppa i brevlådan och att jag kunde hämta ut det på en bensinmack i närheten. Glad i hågen gick jag dit och den lilla människan bakom disken hittar inte mitt paket!!! Vad sjutton gör man? Hon sa själv att det borde vara där för har jag fått en lapp så har det kommit dit till dem, men sen då? De skulle leta lite till och sen höra av sig. Det får de banne mig göra. Eller personligen åka över till USA och hämta hem en ny affisch. Det är väl rimligt?

Nu blir jag genast tveksam till mina andra tilltänkta Etsy-köp, som den här fina handduken till exempel...




... eller det här tyget som skulle få bli en fin kudde till gästrummet.


söndag 3 oktober 2010

Bara ett litet tips...

Ett litet tips om någon har tänkt att köpa en tavellist någon gång: köp den från IKEA och inte från Rusta. Den från IKEA är nämligen en centimeter bredare vilket gör att man får plats med lite större saker t.ex. Kivi-ljuslyktor från Marimekko. Jag lärde mig detta den hårda vägen igår. Vill ju hemskt gärna kunna ha lite ljuslyktor på tavellisten i hallen för att mysa till det nu i höst. I Nya lägenheten vill säga. Här i gamla lägenheten börjar nu förfallet. Visningarna har varit, lägenheten är såld och all min omsorg läggs på den Nya lägenheten. Lustigt hur snabbt det går att bara släppa taget om något! Stackars gamla lägenheten! Och stackars lilla mig som är helt virrvarrig i huvudet av alla beslut som ska tas kring inredningen i den Nya lägenheten...

Här är mitt senaste inköp till den omtalade Nya lägenheten:


Visst blir man lite glad av alla färger? Jag är rätt försiktigt med färger ivanliga fall, men den här ska få lysa upp det annars så vita köket. Inhandlad (av käre S) på Lagerhaus för 139:-.